HTML

Archívum

ez a geci orbán már megint ugat

2008.08.17. 18:36 anti-gyurcsanyahibas

erről a témáról már 1-2 napja írni akartam, de akkor csak hibáséknál kommentben válaszoltam az egyik húgyagyú "belső embernek". ("külső" ilyen "véleményekkel" való egyetértéshez nem adná a becenevét sem. szóval a nagy, országos kampányuk arról szól, hogy a kampányt csináló 3-4 hülyegyerek néha beír kommentárba valami okosnak tűnő marhaságot, amikkel már senki nem is foglalkozik, én válaszoltam csak néhányra... na, mindegy.)

orbán "victory hail" viktornak nem volt elég a pár nappal ezelőtti nyilatkozata, amiben 1956-ot emlegette a mostani grúz helyzet kapcsán, balatonszárszón ismét az oroszok ellen kampányolt. nem érdekelne, ha összerúgná a port oroszországgal, és viszonzásul kapna egy pofont tőlük... de épp az a nagy kár, hogy ennek nem ő issza meg a levét, hanem egész magyarország... (nincs kedvem írni, bemásolom a múltkori kommentemet... :D )

ez volt az előzmény:

És még mielőtt bárki demagógiának nevezné a gázár emelésének felhánytorgatását, szeretném megkérdezni, hogy mit tesz a Gyurcsány kormány az ország gázfüggőségének enyhítése érdekében? A kérdésnek különös aktualitást adnak a Grúziában zajló események. Újabb orosz vezeték, újabb gázos erőművek építése - ma ez az energiastratégiánk. Amíg ez így van addig valóban semmit sem tehetünk a növekvő árak ellen. De annak, hogy ez így van a felelőtlen kormányzás az oka.

majd erre válaszoltam:

na, ez is nagyon okos szöveg... aszongya nem demagóg. hanem?

mutass egy embert, aki olcsóbban tud gázt szerezni! rögtön kiharcolom, hogy ő legyen a gázbeszerző, akár még valami rangot is kaphat... kiakirááály? na ki? hát ő lenne. ha lenne. ha képes lenne erre bárki.

de - kapcsolódva a grúz kérdéshez - ha nem is lehet olcsóbban szerezni, majd eléri a jobboldal, hogy drágábban lehessen ;)... orbán "udvarolt" egy kicsit az oroszoknak, hazudott 56-ról, összemosta a grúziai állapotokkal, tehát utóbbiról is hazudott... és egyértelműen kinyilvánította az orosz diplomácia a nemtetszését... az ilyen felelőtlen pofázások miatt szop a magyar. a "ruszkik haza!" ugyanilyen volt. el volt döntve a kivonulás, de a vikiék azért odamondogattak nekik, nehogymár meghúzzák magukat... ennek is isszuk a levét. egy ilyen ellenszenves, gőgös országgal, mint amilyen magyarország (ez köszönhető egyébként a fideszes országimázs bűnszövetkezetnek is), kinek van kedve jópofizni?! meg kell tanulni, hogy félre kell tenni a nemzeti büszkeséget, amikor egyedül vagyunk másfélméteresek, a másik oldalon meg 183 kétméteres orosz... (nyugodtan magunkmellé állíthatunk egy másfélméteres grúzt is ;)... :(... na ez az amit nem fogtok fel.)

[...], szerinted mi lenne a jó stratégia? orosz vezeték mindenképp épül, arról lehetett dönteni, hogy magyarországon átmenjen-e, vagy kerüljön el minket. ha elkerül, akkor majd az egyik szomszédos országtól vehetnénk még drágábban... logikus lenne... amúgy ettől függetlenül a másik vezeték is megépül... hacsak nem jön valami nagyfejű "környezetvédő"... ugyanígy az erőművek esetében... nem tudom miből termelnél áramot az elkövetkező 10 évben... a mostani napkollektorok nem elég hatékonyak, rossz döntés lenne állami milliárdokat beleölni (főleg szerintetek). a szélerőművek sem jelentenek alternatívát (földrajzi sajátosságok miatt rossz a helyzet). a vízi erőművekről ugye le kell mondani... akkor mi marad? muszáj fosszilis energiahordozót égetni (míg az alternatív technológiák el nem érnek egy elfogadható, gazdaságos szintre). nem helyeslem én sem. de egy világviszonylatban is kényszerű helyzetet gyurcsány hibájának tartani... pf... ész kéne nektek....

az eredeti témától kicsit el is kanyarodtam... de talán érted.

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://anti-gyurcsanyahibas.blog.hu/api/trackback/id/tr95620108

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

egynormális 2008.08.20. 12:38:28

Hello Anti! Tetszik az oldalad, komolyan mondom. A hibás.hu-ról találtam ide, és csak annyit tudok mondani, hogy jó érzés, h nem csak én vagyok az egyetlen normális huszonéves ebben a tetű országban :) A baj csak az, hogy a többség a birkaszellem jegyében követi a vezért és vezényszóra béget, ezekbe kár ez észérv, úgyis fújják a magukét. Én konkrétan a baloldal munkájával is - enyhén szólva- elégedetlen vagyok, de az tény, hogy napóleon színrelépésével még mélyebbre süllyednénk.
Szerintem szentelhetnél pár szót a nagyokos népszavazásuknak is, a 3 X IGEN kampánynak.
Na, ez volt az a pont, amikor végleg bizonyossá vált számomra, h magyarország a hülyék országa.
A szaavzás lényege ugyanis ez volt:
1, akarod más hülyegyerekének iskoláztatását te finanszírozni? IGEN!
2, akarod más kórházi ellátásának költségeit átvállalni? IGEN
3, akarsz azért fizetni, hogy unatkozó nyugdíjasok egész nap az orvosi rendelőben lebzseljenek, míg te évente egyszer mész el orvoshoz? IGEN

hát gratulálok, megszavaztátok!
a gond csak az, h az én adómból osztohatnak ilyen nagylelkűen ezek a beszűkült tudatállapotúak.

neked kitartást Anti, és sok sikert.bár szerintem szélmalomharc, amit csinálsz végre vki, akinek humorérzéke mellé IQ is társul.

Sod 2008.08.20. 21:16:32

Hát, ez érdekes.

tegnap szóltam be a másik blogon, hogy hogyan lehetnek ilyen primitívek, hogy ilyen blogot csinálnak erre tessék itt a válasz, egy ugyanolyan szinvonaltalan blog.

Th1$ 2008.08.26. 11:07:50

Sziasztok!

Ehhez a blog-hoz csak gratulálni tudok! Ebben a formájában semmi értelme nincs!
Ugyan olyan "színvonaltalan", "semmit mondó", egymásra mutogató feeling-je van, mint a másiknak, ahelyett, hogy megoldást keresne, vagy tényleg egy "normál ellenblog"-ként működne, ami objektív marad minden szempontból és nem érzelem vezérelt.
Mikor ide tévedtem azt hittem, ez valami normális oldal lesz, erre az első amit meglátok az ez a nagyszerű cím: "ez a geci orbán megint ugat"!
Ennyire alacsonyra ne süllyedjünk már! Ha egy ilyen oldallal bárki bármit is szeretne elérni annak nem szabad ilyenekbe belemennie. Felül kell emelkedni, nem alásüllyedni!
Ha tényleg el szeretnél érni valamit ezzel az oldallal és nem az a cél, hogy a fidelitas hasonló színtű oldala által a Tőlük elpártolt szavazókat visszarugdossuk, akkor nagyon gyorsan más útra kell terelni ezt blog-ot! (bár vannak olyan objektív szempontból megközelített írások is, amik már azt mondom alakulnak egy megfelelő szinthez! :))

egynormalis => a népszavazással kapcsolatban van igazság abban amit mondassz. Ezzel kapcsolatban el kell dönteni, hogy mit szeretnénk! (szépséghiba, hogy már döntöttünk)

Volt két lehetőségünk:
I.:
csökkentjük az állami kiadásokat (kevesebb támogatás)
- növeljük pl. az egészségügy bevételét, melyben a sok kis pénzből elég nagy összegek gyűltek (illetve gyűltek volna) össze ahhoz, hogy jobbá lehessen tenni azt is. Ennél a kérdésnél a különböző kampányok ellenére, melyek közül egyeseknek véleményem szerint kevés volt az igazságtartalma próbáljunk meg kicsit reálisak maradni és véggigondolni... Ki is fizetett vizitdíjat? illetve talán fordítsuk is meg egyből: Ki nem fizetett vizitdíjat? => Nem fizettek a 18 év alattiak, Nem fizettek a nyugdíjasok, Nem fizettek a cukorbetegek, illetve hasonló betegségekben "szenvedők", a rászorulók! Akkor ki fizetett? Bizony! Az a korosztály fizetett, aki egészséges, munkaképes és dolgozó ember! Ők évente kb. szerintem max. 3x járnak orvosnál (átlagban) és nem hiszem, hogy az az évi 900 Ft (a fenti feltételezéssel számolva) akkora összeg lenne egy dolgozó embernek, amit nem lehet megfizetni, annak érdekében, hog az egészségügy jobb legyen! Dehát eltöröltettük. Azonban érdekes, továbbra is az hallatszik az orvosi rendelőkben, hogy "miért ekkora a sor?", "milyen lepukkant az épület?", "miért nincsenek modern műszerek?" és van egy olyan érzésem, hogy az ilyen kérdéseket feltevők között van olyan, aki segített ennek az eltörlésében! Akkor ki is a hibás?
Nem mondom azt, hogy a rendszer tökéletesen volt kidolgozva, lehetett még volna javítani, de sajnos már a születése pillanatában vízbefojtották.
- korházi napidíj: ezzel a hálapénz elkerülése volt a cél, ha jól tudom. Az, hogy több pénz "maradjon a gazdaságban", mert a hálapénzből nem adózik senki. Nem bevalott jövedelem, viszont nagyon sokan adnak. Szerintem ez sem volt egy olyan horribilis összeg, amit ne lehetett volna kibírni annak érdekében, hogy az egészségügyet jobbá tegyük, főleg akkor, ha azt nézzük, hogy átlagosan évente ki hány napot tölt korházban.
- tandíj: ez már egy nehezbb kérdés, mert a főiskola/ egyetem anélkül is elég sokba kerül, hogy ezt fizetni kellene. Nem valószínű, hogy mindenkinek ment volna ennek a befizetése. Viszont spórolni kell. Ennél a kérdésnél azt kellett volna mérlegelni, hogy bár nehéz lesz, de a felsőoktatás színvonala feltehetőleg javulni fog tőle, illetve kevesebb kiadása lesz az államnak, amit majd más helyre fog adni, valószínűleg olyan helyre, ahol másképp nem lehet előteremteni a megfelelő tőkét.

Mindent egyszerre nem lehet. Nem lehet kevesebb adó és több támogatás! Reálisan gondlkozzunk el ezen! Vegyünk egy példát, kicsit leegyszerűsítve: keresek X Ft-ot (adó + egyéb bevételek), kiadok X Ft-ot (támogatások, beruházások, egyebek). Kijövök nullára. Majd csökkentem az adót, bevételem így: x Ft és növelem a támogatásokat, tehát kiadok 2X Ft-ot??? Megoldható ez? Nem, mert nincs miből!!! Mínuszba nem mehetnénk!!!

Ezeknél a kérdéseknél azt kellett volna eldönteni, hogy akarunk-e fejlődni, akarunk-e "dübörgő" gazdaságot, amit valamiből fel kell építeni, vagy maradjon minden így ahogyan van és legyen az, mint most, toporogjunk egy helyben. Mindenki tudja melyiket választottuk. (természetesen nem állítom, hogy ezk ezt szavatolták volna, de ez lehetett volna az első lépés a fejlődés felé)

Továbbá a most következő korosztálynak kellene észnél lenni és akár már most is hatni felfelé! Rólunk kellene, hogy példát vegyenek a "nagyok"! Nekünk kellene példát mutatnunk, hogy lássák, hogy mire vagyunk képesek az összefogással! Hogy össze tudunk fogni, bal és jobb oldal és egy magasztosabb közös cél érdekében együtt egy olyan irányba tudjuk terelni az országot, mely újra felemelheti azt! Ezzel kellene példát mutatnunk, nem azzal, hogy ugyanazt csináljuk, mint ott fent!

Be kell látni! Most egy a célunk; és ez nem a bal vagy a jobb oldal célja! Ez a Mi célunk kell, hogy legyen! A Mi célunk kell, hogy legyen Magyarország újjá/ jobbá tétele és nekünk kell nagyon észnél lennünk!

(Azonban ki kell ábrándítanom mindenkit! Jelen pillanatban sem a kormány, sem az ellenzék nem alkalmas erre! A legkevésbé sem! Egyedül nem megy! Ezt, ha végre belátják/ belátjuk mi is, akkor sikerülhet elérnünk azt, hogy újra felvirágoztassuk az országunkat! Ami nem lesz könnyű, sőt! Nehéz lesz, de mindenkinek a célnak kell majd lebegnie a szeme előtt!)

Thi$

GaBko · http://gabkochili.blog.hu 2008.08.26. 14:05:34

lehet, hogy majd a Magyarországon talált gázkincset, visszavásárolhatjuk külföldről 10x es áron, melyet a kormány sikeresen elkótyavetyél, a sok birka MSZP-s nek úgyis mindent meg lehet magyarázni, ez így van jól!!! idióta banda

Th1$ 2008.08.26. 15:07:37

Szia GaBko

Erről linkelj már be egy cikket, mert szerintem erre gondolsz, viszont akkor ajánlom figyelmedbe a cikk végig értő olvasását!

nol.hu/cikk/463010/

M25 2008.08.30. 21:22:08

Kedves buta-ifjúkommunista barátom!

A szélgenerátorok Magyarországon is tökéletesen működnének!! Ezt honnan tudom? Mert az a néhány melyet beüzemeltek, falvakat látnak el árammal. Ha megadatik számodra, lépd át a magyar határt Ausztria felé...a határt követő kb 10 méteren belül szélerőmű-park kezdődik, generátorok százaival...gondolom nem azért működnek, mert egy bódét építettek a puszta közepére mely jelzi, ez már nem Magyarország, itt már fújhat a szél...:-/

Nem árt tájékozódni mielőtt "ugatsz" (saját szavajárásoddal élve)

A magyar energialobbi nem engedi a szélerőművek elterjedését, mert bár az unió kötelezi az elműt a házilag termelt áram visszavásárlására, az fele annyit ad érte, mint amennyiért te veszed tőle...

Think again!

vau · http://www.holdkomp.hu 2008.08.31. 18:36:59

m25

1. sztd mindenki kommunista aki ruhelli a narancsszinu buzibarataid?

2. nemtom feltunt e, de ausztria viszonylag kevesbe van foldrajzilag egy medenceben

3. kb nyolc szeleromupark epul jelen pillanatban is.

4. tudom, hogy kibaszott tajekozott vagy, de sztd mennyire vannak felkeszitve a magyar haztartasok az elektromos futesre/fozesre? Mennyire van felkeszitve a villamos halozat arra, hogy elbirja azt, amit felszivnanak ezek a hirtelen megzoldulo haztartasok? Mennyibe kerulne?

5. segghulye vagy, think again.

jet-son a másfélkegyelmű 2008.09.15. 17:26:54

Egy gond van azzal amit írsz. Hogy a normálisabb országok már felfogták évekkel ezelőtt, hogy a megújuló energiaforrásokat kellene kihasználni. Napenergia, szélenergia, az egész ország alatt megtalálható termálvíz. Ezek kiaknázásával függetlenné válhatnánk a nagy vörös testvértől. Ennyi. Hülye vagy.
süti beállítások módosítása